Ads 468x60px

понедельник, 1 апреля 2013 г.

Сьогодні 1 квітня!

Сьогодні 1 квітня! А це значить, що сьогодні – День сміху (або День Дурня)! У цей день заведено по-дружньому жартувати один над одним. 

Для довідок:
Откуда именно родом этот праздник День дурака (April Fools' Day, или All Fool's Day) из Франции, Англии, Мексики или Швеции тайна, которая, к сожалению, покрыта мраком.
Одну из влиятельных версий о возникновении праздника смеха связывают с тем, что изначально 1 апреля праздновалось во многих странах как день весеннего равноденствия и время Пасхи. Празднества по случаю весеннего нового года всегда сопровождались шутками, шалостями и веселыми проделками. Традиция праздника живет и теперь: причиной стала сама природа, потому что весенние капризы погоды люди старались задобрить шутками и розыгрышами.

Другая, также распространенная, версия возникновения Дня смеха связана с переходом на Григорианский календарь, введенный Папой Римским Григорием в 1582 году. Дело в том, что Новый год в средние века отмечался не 1 января, а в конце марта, до того, как в 1563—1564 годах король Карл Девятый (King Charles IX) реформировал во Франции календарь. Поэтому Новогодняя неделя начиналась 25 марта и заканчивалась 1 апреля.
В те далекие времена также было принято веселиться в новогодние праздники. Но, несмотря на изменения в календаре, некоторые консервативно настроенные (а, возможно, просто неосведомленные) люди продолжали праздновать новогоднюю неделю по старому стилю. Другие смеялись и подшучивали над ними, преподносили «дурацкие» подарки и называли апрельскими дураками (April's Fools). Так и возник так называемый «День смеха».
 В 18 веке этот веселый праздник стал широко известен и популярен. Англичане, шотландцы и французы распространили его в своих американских колониях. В День смеха принято было подшучивать друг над другом, а также давать друг другу бессмысленные поручения, например, найти и принести сладкий уксус.
Первоапрельские шутки на редкость разнообразны и охватывают широкие слои как тех, кто шутит, так и тех, над кем шутят. Самые известные первоапрельские розыгрыши уже классифицированы в список 100 первоапрельских шуток всех времен (The Top 100 April Fool's Day Hoaxes of All Time), среди которых: падение Пизанской башни, фоторепортаж о летающих пингвинах, приземление НЛО в Лондоне, переход на десятичную систему измерения времени, изменение числа Пи с 3.14 на 3.0 и другие.

У середині жовтня на тебе чекає весела подія – фестиваль команд КВК студентів першого курсу. Ця молода традиція цілком тримається на ініціативі студентів-першокурсників. Будь-який з твоїх талантів може стати у нагоді, а дехто відкриє у собі щось нове.
Порівняти свої виступи на фестивалі КВК першокурсників, набути нового досвіду та порадитись з більш досвідченими КВКшниками ти зможеш упродовж фестивалю КВК факультетських команд. Дехто з вас може навіть взяти безпосередньо участь у цьому дійстві. Як цього досягти? Просто будь найяскравішим на фестивалі першокурсників і тебе неодмінно помітять!
Завжди здається: ну, про що ще можна жартувати? Але ж ні – знаходять! Нові теми, нові, жарти, нові обличчя, а головне – натхнення, щоб викликати хоча б посмішку на вашому обличчі… Хіба це не достойно поваги?
Як КВКшники знаходили нові теми та жарти у цьому навчальному році, читайте далі. Олена Кузнєцова про все нам розповіла.

І, наприкінці, хочу вам сказати: дорогі друзі, ходіть на КВК, підтримуйте свої команди, і вони обов’язково вам віддячать купою сміху та морем гарного настрою!

Катерина Заблоцька,
керівник проекту «Легенды Хим-теха»
________________________________________________________________________

16,17,18 жовтня – Гра ¼ фіналу КАВУНа

Белеет парус одинокий,
Цветные полосы на нём.
Уж двадцать лет он не достроен,
Зато - реклама ПриватБанка.
Случай в лаборатории 
(Украинский государственный
химико-технологический университет).






16, 17 та 18 жовтня 2012 року відбулась ¼ фіналу КАВУНа (відкритого міжвузівського чемпіонату КВК).  У цьому конкурсі взяла участь команда від хіміко-технологічного університету «СЛУЧАЙ В ЛАБОРАТОРІЇ» (факультет ТОВ).
Хлопці та дівчата нашої команди доказали, що в хіміко-технологічному вузі є веселі та кмітливі студенти...

P.S.  Наші жарти є жартами сезону 2012.

13 грудня 2012 року – Фінал КВН (УДХТУ)


Фінал, як завжди, пройшов на високому рівні. Веселий настрій заповнював увесь актовий зал хіміко-технологічного університету, від жартів команд посмішка не сходила з лиця та деякі у залі, навіть плакали від сміху. У цьому році у міжвузівському фестивалі КВК взяли участь команди ф-ту ТНР, ТВМС, ТС, ТОР, Механічного та економічного ф-ту.
Кожна гра починалася з ПРИВІТАННЯ, або простіше з візитної карточки команд. Цей конкурс унікальний, адже кожна команда має свій неповторний образ, який вона і має донести до глядача.
Самий серйозний і важкий конкурс – це РОЗМИНКА. Підготовка до цього конкурсу починається з підбору власних питань та відповідей. Кожна команда задає власні питання супернику, інші команди на протязі 30 сек. мають відповісти на це питання якомога смішніше, я б сказала, що цей конкурс експромт, успіх якого залежить від вибору та подачі жарту.
МУЗИКАЛЬНИЙ конкурс у КВК відрізняється від інших тим, що немає ніяких тематичних обмежень та пісні можливо виконувати у різних стилях. Музикальні номери – штука специфічна,тут теоретично можна «витягти» всю гру маючи лише один повноцінний номер.  Головне в цьому конкурсі оригінальна ідея та смішний текст.
Конкурс КАПІТАНІВ, головну роль у цьому конкурсі, як вже ви зрозуміли, виконує капітан. Чому головну? Ну, це цілком зрозуміло, на людині, яка виповняє цю роль, лежить велика відповідальність за цілий конкурс. І цей конкурс, врешті, може змінити результат усієї гри.
ДЗ – це домашнє завдання хвилин на 10. Як у школі команди заздалегідь отримують тему, з а якою вони і будуть ставити свій міні спектакль.
СТЕМ конкурс який не вважається самим важким, як наприклад, капітанський чи розминка, але його найважче придумати. Це конкурс маленьких сюжетів, кожна команда має показати декілька сюжетів (історій) всього за 5-7 хвилин.
Тепер ви знаєте все про конкурси та як важко та плідно треба готуватися КВКшникам, щоб пустити сльозу нам, глядачам, але не від болю, чи суму, а від СМІХУ.
 
Хи-Химики с Гагарина
P.S.  У цьому році перемогла команда ТНР «ХИ-ХИМИКИ с ГАГАРИНА»



Олена Кузнєцова,
голова клубу «Поиск» 

Подписывайтесь на страницу проекта «Легенды Хим-теха»!

0 коммент.:

Отправить комментарий